Waardenvol leren in regio Oostende en Middelkerke

Ons verhaal

“Ik droom dat ik kan vliegen als een vogel in de lucht…”

Vraag je kinderen naar hun grote droom, dan is dit vaak hun antwoord. Vliegen spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Ook volwassenen dromen er nog wel eens van… We weten uiteraard dat vliegen in de letterlijke zin van het woord onmogelijk is. Voorlopig toch tenminste, je weet maar nooit wat de toekomst brengt…

Als scholengemeenschap kunnen we wél helpen om kinderen figuurlijke vleugels te geven. We willen hen alle kansen geven om hun vleugels uit te slaan en de wereld te ontdekken en te bewonderen!

Klaar om met ons mee te vliegen?

Al onze scholen hebben een eigen identiteit, tradities en accenten. Toch zijn we allemaal verbonden en vormen één hechte gemeenschap. We zijn trots op deze “eenheid-in-verscheidenheid”. Het maakt ons uniek! We hebben samen één doel voor ogen: onze kinderen boven zichzelf laten uitstijgen.

Iedereen is welkom op dit vliegavontuur! We laten ons leiden door christelijke waarden als vriendschap, solidariteit, respect, eerlijkheid en vergevingsgezindheid. We laten niemand in de kou staan en luisteren aandachtig naar onze kinderen. Ze mogen open en in vertrouwen praten over hun problemen en moeilijkheden. Zo kunnen we die samen oplossen en zoveel mogelijk onderwijs op maat bieden.

We willen dat alle kinderen zich goed voelen op onze scholen. Daarom doen we veel inspanningen om warme relaties te creëren tussen de kinderen en hun leerkrachten. We horen hen vaak zeggen dat ze graag naar school komen en het hier naar hun zin hebben.

Ook de ouders betrekken we in onze bruisende scholengemeenschap. Ze zijn hier allemaal enthousiast over. Dat stimuleert ons om zo verder te doen!

Een open blik is cruciaal om te vliegen en op je eindbestemming te geraken. We hebben hierbij respect voor alle kinderen en ouders, ongeacht hun afkomst, cultuur of levensbeschouwing. We willen iedereen met elkaar verbinden en in gesprek laten gaan. Streven naar dialoog en diversiteit is een uitdaging die we maar al te graag aangaan.

Één bevlogen team, één eindbestemming!

We vliegen allemaal samen naar dezelfde eindbestemming: onderwijs bieden van topkwaliteit. Hiervoor is een goed oriëntatievermogen onmisbaar. Gelukkig kunnen we rekenen op ons enthousiast en gedreven team. Onze gepassioneerde leerkrachten, zorgteams, directies en bestuursleden vormen samen het innerlijk kompas van onze scholengemeenschap.

Om onze bestemming nog vlotter te bereiken, zetten we sterk in op vernieuwing op vlak van onderwijsmethodes, professionele omkadering, digitalisering en schoolinfrastructuur. Net als onze kinderen, blijven we altijd nieuwsgierig om bij te leren! We werken samen met professionele partners om ons te helpen groeien.

Met respect voor de eigenheid en wat er leeft binnen elke school stemmen de bestuurs- en directieleden hun beleid samen af en nemen ze beslissingen waar iedereen zich in kan vinden. Meer dan 350 (zorg)leerkrachten geven elke dag het beste van zichzelf om elk kind het onderwijs en de zorg te bieden die het verdient en nodig heeft.

In ons team heerst een uitstekende sfeer, waar iedereen elkaar helpt. Want samen zijn we sterker! We delen onze kennis en ervaringen met elkaar. Zo kunnen we onze kinderen helpen om hun eigen plaats te zoeken in de wereld en de maatschappij. Ook de leerkrachten krijgen tal van kansen om zich bij te scholen. We willen dat ze hun talenten ten volle kunnen benutten in de scholengemeenschap.

“Thuiskomen” in een warm nest

We geven onze kinderen alle kansen om hun vleugels uit te slaan. Als hechte scholengemeenschap willen we een warm nest bieden aan iedereen die met ons mee meevliegt. Hier laten we hen thuiskomen, af en toe uitrusten en bijtanken tijdens hun fantastisch vliegavontuur. Zo laten we hen uitgroeien tot gelukkige, unieke mensen. En helpen we mee om hun grote droom waar te maken: vliegen als een vogel en intussen de wereld ontdekken!

We laten kinderen verwonderd zijn om alles wat ze zien en meemaken, en we bewonderen hen om hun vele talenten en hun prachtige persoonlijkheid. Zin om samen met ons mee te vliegen, het avontuur tegemoet? Welkom in onze grote, warme familie…

Welkom bij Bewonderwijs!