Waardenvol leren in regio Oostende en Middelkerke

Over Bewonderwijs

Welkom in onze grote, warme familie…

Hoe heerlijk zou het zijn om te vliegen als een vogel, hoog in de lucht? Volop de wereld ontdekken, bewonderen en verwonderd zijn… In onze bruisende scholengemeenschap geven we kinderen vleugels om boven zichzelf uit te stijgen en hun eigen plek in de wereld en de maatschappij te zoeken. Zin om met ons mee te vliegen?

Samen waardenvol leren

Bij Bewonderwijs blijft niemand in de kou staan. Kinderen kunnen bij ons terecht voor zowel gewoon als buitengewoon kleuter- en lager onderwijs. We zijn een christelijke scholengemeenschap die waarden als liefde, vriendschap, respect, solidariteit en verdraagzaamheid zeer hoog in het vaandel draagt. We geven kinderen alle kansen zodat ze kunnen opgroeien tot unieke, prachtige persoonlijkheden. We staan open voor alle kinderen en ouders, ongeacht hun afkomst, cultuur of levensbeschouwing. We willen iedereen met elkaar verbinden en in gesprek laten gaan. Zo vormt onze scholengemeenschap een samenleving in het klein. Dat maakt ons zo bijzonder!

Een warm thuisgevoel voor iedereen

We bieden een luisterend oor aan alle kinderen. Ze kunnen in vertrouwen praten over hun problemen, twijfels en gevoelens. We willen elk kind een warm thuisgevoel geven op school. Met het onderwijsproject ZILL (Zin in leren, Zin in leven) helpen we hen om op zoek te gaan naar zichzelf en hun plaats in onze scholengemeenschap en een snel veranderende samenleving. We besteden veel aandacht aan vernieuwing op vlak van onderwijsmethodes, professionele omkadering, digitalisering en schoolinfrastructuur. We willen blijven leren en groeien!

Onderwijs op maat van elk kind

Door veel en open te praten met onze kinderen, slagen we erin om hun problemen en moeilijkheden samen op te lossen. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk onderwijs bieden op maat, waarbij elk kind ten volle zijn of haar mogelijkheden en talenten kan ontplooien. We betrekken ook de ouders nauw in onze scholengemeenschap. Zij zijn hier allemaal zeer enthousiast over en voelen zich ook een deel van onze familie. Iedereen voelt zich goed bij Bewonderwijs!